geschiedenis

Geschiedenis

Zoals vele middelbare scholieren zocht ik een parttime baantje naast mijn opleiding aan het atheneum. Die vond ik bij de Coöperatieve Centrale Westlandse Snijbloemenvereniging in Honselersdijk, waar ik werkte als uitdeler op de veiling. Vanaf de eerste dag raakte ik volledig geboeid door al die bloemen en planten. Elke Latijnse naam zoog ik op als een spons. Ook het hele veiling systeem was spannend. Spelenderwijs leerde ik mezelf inkopen aan de klok. In die tijd deelde ik bloemen, die ‘doorgedraaid’ waren, uit aan vrienden en familie.

In 1977 begon ik met behulp van ‘Pa’ Nederstigt, die een melk- en kruidenierswinkeltje had op de hoek Goudreinet / Pippelingstraat (toen een begrip in de buurt) met de verkoop van bloemen aan de deur. Al snel bleek dat een eigen handel leuker was dan uitdeler op de veiling en het leverde meer op. Het toeval wilde dat in 1978 een stand plaatsje vrij kwam in de Appelstraat tegenover de voormalige boekhandel Groeneveld. Die nam ik over. Daarnaast ging ik nog naar de Pedagogische Academie. In 1980 koos ik definitief voor de bloemen en verving het karretje voor een kraam.

Ik behaalde mijn vakdiploma bij een opleiding tot bloembinder en schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Doordat mijn vrienden me vanwege mijn baard Paulus de Boskabouter noemden was de naam voor mijn kiosk snel gevonden.

In de jaren die volgden, groeide De Boskabouter letterlijk uit haar voegen. In 1985 verhuisde de Boskabouter naar de huidige locatie op de kruising Appelstraat/Thorbeckelaan. De houten kraam werd in 1996 vervangen door een geheel onder kelderde stenen nieuwbouw met als bijzonder detail dat het dak rondom de iep is geconstrueerd, wat de kap van de boom bespaarde.

Na de renovatie van de Thorbeckelaan was ik toe aan een nieuwe uitdaging. In 2009 ben ik gaan samenwerken met Margareth, die enorm veel ervaring had opgedaan bij een bekende Haagse bloemenwinkel. Met haar goede oog voor de aankleding van de winkel vulde zij aan wat mij ontbrak. Haar ervaring en creativiteit komen vooral tot zijn recht in de verschillende soorten bloemstukken en boeketten. Met de komst Wendy kreeg één van haar specialiteiten, vooral de bruidsarrangementen, een nieuwe push. Samen met Naomi, het jongste teamlid hebben we een prachtig team, dat met veel plezier en gezelligheid een vrolijk en herkenbaar verkooppunt van bloemen vormt op het kruispunt Thorbeckelaan en Appelstraat.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.